„Ach Romeo, Romeo! Proč jsi Romeo? Své jméno zapři, odřekni se otce, anebo, nechceš-li, zasvěť se mně, a přestanu být Kapuletová.“  Tak toto spojení slov uhranulo jako kouzlo celý svět, ale k dokonalému pochopení krás nejznámějšího dramatu Williama Shakespeara se musíme vrátit na začátek. A to přesně udělali studenti tercií, kteří 7. 10. podnikli výlet do divadla v Mladé Boleslavi.

Už ve vlaku panovala dobrá nálada, ke které ještě přispělo obsazení hlavních rolí. Mladého a až po uši zamilovaného Monteka nám předvedl Matouš Ruml, více známý pod jménem Lexa z českého sitcomu Comeback. A jaká slečna se postavila po jeho boku? Asi již méně známá, ale přesto dobrá herečka Veronika Kubařová, kterou jsme mohli vidět ve filmech Rafťáci nebo Ženy v pokušení. Snad z důvodu dobře zahraného představení či kvůli rozehřátí končetin, jelikož náš výlet nedoprovázelo přímo teplé počasí, se z plně obsazeného divadla ozval potlesk, který si aspoň podle mě herci zasloužili.

Vzít si na sebe bundu a vyrazit na nádraží, tak to byl plán profesorů jak se dostat domů. Jenže to by tam na nás musel čekat vlak, a tak jsme volný čas před odjezdem využili k návštěvě Bondy centra. I když jsme se všichni na začátku rozprchli, každý na jinou stranu obchodního domu, nakonec jsme se všichni sešli v KFC. Tak posilněni jídlem a pitím jsme se vydali na cestu do Neratovic. A jak dopadlo hodnocení celého dne? No určitě kladně!

Text: Simona Burdová III. A  
{phocagallery view=category|categoryid=7|limitstart=0|limitcount=0}