Po úspěchu v okresním kole přespolním běhu na Mělníku z minulého týdne se naši chlapci účastnili 13.10. i krajského kola v Mladé Boleslavi. Šestičlenné chlapecké družstvo se částečně obměnilo. J.Duchoslav odjel na výměnný studentský pobyt do Nizozemska a D.Hůla bohužel onemocněl. Za ně nastoupil K.Cerha. Cesta do města škodovky byla fajn i organizace závodu se zdála být bez chyb. Na trať 5000 m nastoupilo celkem 59 chlapců, včetně naší pětice. Hned po prvním okruhu (běžely se celkem 3) se závodní pole roztrhalo a bylo jasné, že nemůžeme počítat s nějakým výrazným úspěchem. Nejlepší z našich byl překvapivě K.Cerha, celkově 17. s časem 20:43 min, favorizovaný P.Veselka měl problém s číslem, neboť mu dvakrát upadlo na zem, a než ho znovu připevnil, dostali se někteří soupeři před něj. Nakonec si kluci z GFP přiběhli pro krásné 8. místo v kraji.

Neodpustím si však dvě připomínky, které možná mohly být klíčové pro celkové umístění všech zúčastněných družstev. Zaprvé, kontrola na stanovištích byla nedůsledná. Kromě rozhodčích v cílové rovince, která se měla třikrát proběhnout, nikdo nezapisoval čísla proběhnuvších závodníků na ostatních úsecích. Tudíž si někteří běžci mohli trasu o několik desítek, možná stovek metrů zkrátit. A za druhé, Mladá Boleslav poslala do krajského kola hned 2 školy, přičemž z okresních kol měl vyjít pouze jeden vítěz. Zamrzí to o to víc, že v kategorii se obě tyto školy umístily na prvních dvou příčkách.

I přes tyto nepříliš pozitivní okolnosti se klukům běh nakonec líbil. Zároveň si vylepšili své vytrvalecké časy z Mělníka  – V.Paukner (21:13 min.), P.Veselka (21:50 min.), V.Jandourek (22:50 min.) a H.Barkman (22:53 min.).

Jen tak dál!!
{phocagallery view=category|categoryid=1|imageid=65}