Dne 4.10.2011 se za příjemného a slunného počasí na Mělníku v parku Na Polabí konalo okresní kolo v přespolním běhu základních a středních škol. Naše gymnázium se rozhodlo této sportovní akce zúčastnit, neboť se v patřičných ročnících sešli studenti, kteří chtěli porovnat své síly s ostatními školami v okrese. Podmínkou byla účast alespoň 4 běžců v každé kategorii, maximálně však šesti. 4 nejlepší z každé školy totiž bodovali, a to tím způsobem, že kolikátý se umístí, tolik trestných bodů obdrží (za první místo 1 trestný bod, za druhé místo 2 atd.)

V kategorii 6. a 7. tříd ZŠ (primy a sekundy gymnázií) jsme do soutěže přihlásili 6 závodnic. Dívky ve složení L.Chlumecká, M.Krobová, B.Semkovičová, L.Susová (2A), T.ChalupováV.Kocůrková  (2B) byly odhodlány zvítězit. Ovšem při pohledu na soupeřky z Mělníka bylo jasné, že pro „naše“ budou tvrdým oříškem. Po zaznění startovního signálu dívky vyběhly na trať dlouhou 1500 m (750 m směr Střední a Vyšší zahradnická škola Mělník a 750 m zpět ke startu, který byl zároveň cílem). Teprve až posledních 300 až 400 m jsme mohli posoudit, jak si dívky vedou. M.Krobová z gymnázia Neratovice se zřejmě už v půli úseku odpoutala od všech závodnic a s přehledem si doběhla pro pomyslné zlato. Pro celkové vítězství v závodu však bylo potřeba, aby doběhly ještě další 3 závodnice z naší školy dříve než soupeřky. A jak to tak bývá, snadné to nebylo. Po Krobové doběhlo hned několik dívek prakticky současně, a to nejen z naší školy, ale i z Mělníka. Detailní zmapování výkonů běžkyň nakonec ukázalo, že neratovické studentky měly nižší součet trestných bodů než mělnické, a tak zvítězily.

V kategorii VI.A (jediná postupová do kraje), což je 9. třída ZŠ, I. a II.ročník SŠ (kvarty, kvinty gymnázií) startovali naši chlapci D.Hůla, V.Paukner, P.Veselka (4B), J.Duchoslav (5A), H.BarkmanV.Jandourek (5B). Jejich soupeřem byli studenti ISŠT Mělník. Trať však byla podstatně delší – 5000 m. Hned v úvodu se držel v čele závodu P.Veselka spolu s mělnickým běžcem, nicméně i ostatní drželi krok. Takto se běželo až do samého finiše, a opět rozhodovali poslední metry stejně jako v případě dívek. Vzhledem k tomu, že na prvních 6 místech doběhli všichni 4 bodující studenti z našeho gymnázia (P.Veselka první), bylo jasné, že ani klukům celkové vítězství nikdo nevezme. Postoupili tak do krajského kola, které se koná 13.10. v Mladé Boleslavi. Už teď se těšíme, jak chlapci dopadnou.

Všem ještě jednou blahopřejeme!!

{phocagallery view=category|categoryid=1|limitstart=7|limitcount=2}