Dne 6. listopadu jsme se studenti z tříd 3. A a 3.B vydali na prohlídku vyšehradského hřbitova a Slavína. Prohlídka se konala v rámci Dne poezie, což je festival pořádaný na památku narození Karla Hynka Máchy. Den před exkurzí jsme se věnovali psaní básní, které jsme pak v autorském čtení prezentovali.
 
Ráno jsme se nachystali a dorazili na nádraží v Neratovicích. Dojeli jsme do Prahy a pak až na konečné místo Vyšehrad. Tam jsme se rozdělili na dvě skupiny a jedna šla na hřbitov a druhá se podívat po okolí Vyšehradu s tím, že se pak vystřídáme. Na hřbitově bylo hodně známých osobností , jako zpěvák Waldemar Matuška, paní operní pěvkyně E. Destinnová, nebo herec Z. Štěpánek. Také jsme u hrobu Milady Horákové, české političky a oběti justiční vraždy, zapálili svíčku. Prošli jsme si hřbitovem a plnili jsme úkoly, které nám paní profesorka zadala, říct něco o slavných básnících a zarecitovat jejich básně. U hrobu K. H. Máchy jsme uctili jeho památku minutou ticha a zapálením svíčky. Také jsme se zastavovali na mnoha místech hřbitova a povídali si o historii vyšehradského hřbitova a Slavína.
 
Pak jsme se vystřídali s druhou skupinou a chodili jsme po okolí. Byla celkem zima, takže jsme se těšili na návrat druhé skupiny a na společný odchod. Po chvíli jsme tedy vyrazili. Naši exkurzi zakončil příchod hladových studentů do McDonaldu a KFC.

Exkurze byla zpestřením výuky jak pro nás, tak i pro paní profesorky.

Fotografie

L. Hacklová, tercie A