Prezence tříd: 1B, 2A, 2B, 3B, 4A, 4B, 5A, 5B, 6A, 6B, 7A, 7B, 8A, 8B

  
Studenti vznesli žádost o to, že ačkoliv by měl mít každý profesor klíče od jakékoliv třídy, ve sborovně by mohl být nějaký háček s náhradními klíči. Důvod žádosti: Ne vždy se podaří „chytit“ profesora, který někam nespěchá a má  čas odemknout zamčenou třídu.
 
Rozbitý automat na teplou vodu před sborovnou bude opraven za spolupráce p. Hurdálka a p. Fabiánka.
 
Střecha školní haly by měla být hotová dle smlouvy do 30. 11. 2016. – doplněno panem ředitelem.
 
Zejména mladší studenti GFP vznesli stížnost na termín vypsání školních kroužků. Kvůli tomu, že ostatní instituce mají vypsané nějaké odpolední aktivity vypsané již začátkem hlavních prázdnin, není moc možnost zapsat se na školní kroužek, aniž by se nějak tyto aktivity překrývaly.
 
Dále ohledně kroužků se studenti ptali, zda se mohou v rámci školních kroužků objevit i jiné aktivity, než převážně sporty (konkrétněji dramatické či hudební). Tato žádost by měla být směřována na starší studenty nebo jiné osoby, které již mohou tyto kroužky řídit.
 
Webové stránky školy zařízené Filipem Krimlem (8A) jsou již funkční přes Bakaláře, avšak hledá se „korektor“, který by byl svědomitý a nedopustil, aby se na tyto stránky dostaly nějaké nevhodné příspěvky. Také by ale neměl fungovat, jako přílišná cenzura.
 
Byl nalezen defekt v automatu na kávu v podobě mravenců, objevujících se v kávě. Tento problém má být nahlášen panu školníkovi (emailem s kopií panu řediteli).
 
Třídy vyššího gymnázia se dohodnou, kdo bude organizovat Áves. Tento tým organizátorů bude opět pozván na Studentský parlament (popřípadě se tam utvoří).
 
Studenti i profesoři prosí pana profesora Vaise, aby omezil frekvenci hlášení (konkrétně pro schůzku SP). Studenti vzkazují, že nejsou hluší a spíše doporučují, zda by se hlášení mohlo rozložit do více dnů. Dále navrhují, že by se hlášení mohlo umístit na začátek nebo konec hodiny. Nemělo by se hlásit v průběhu přestávky, nebo vprostřed hodiny, a to kvůli tomu, že většina studentů tvoří hluk a hlášení v tuto dobu není moc slyšet.
 
Další schůzka Studentského Parlamentu bude tzv. Volební (končí funkční období předsedy a zapisovatele a budou se volit noví). Proto předseda SP prosí všechny zástupce tříd, aby přišli v plném počtu a mohli rozhodnout v tomto hlasování. Přijďte všichni!
 
Další informace pro nové členy SP: Post zástupce třídy do SP se dá v rámci třídy odmítnout. Nicméně by se měl v rámci třídy zvolit nějaký nový zástupce. Pokud však nějaká třída nebude reprezentována třikrát po sobě, této třídě se může odepřít právo rozhodování a účasti v SP do konce školního roku. Viz také Stanovy SP, možné k nalezení: https://www.gfp.cz/doc/studparlament/sp_stanovy.pdf nebo ručně gfp.cz – Aktivity – Studentský parlament – Stanovy SP – Stanovy.
 
Následující schůze SP se bude konat 2. 11., nebude-li stanoveno jinak dle nutnosti.