Ve čtvrtek, 3. září 2020, jsme se vydali na výlet do Národního divadla. Byli jsme tam my, kvarta A, a přidala se k nám i kvarta B. Na exkurzi jsme šli, protože jsme se chtěli naučit něco nového o historii našeho obrození. 

Provedl nás velmi milý, postarší pán. Začal historií a pomáhal nám vyplnit náš pracovní list. Řekl nám, odkud byl první základní kámen, kolik stála oprava divadla, a i kdo namaloval obrazy. Poté jsme se šli podívat do hlediště. Nejvíce mě zaujal lustr. Byl zlatý, vážil celé 2 tuny a bylo na něm 206 žárovek. Když se nějak rozbije, dá se vyvést na půdu a tam je přístup ke všem žárovkám. Dal jsme se šli podívat na terasu Národního divadla, kde jsme se vyfotili se sochami a porozhlédli po Praze z výšky. Dál následovaly základní kameny a nakonec jsme nahlédli opět na jeviště. 

Po prohlídce následovala naše „bojovka“ po Praze. Museli jsme dojít ke čtyřem sochám a s nimi se vyfotit. Byly to památníky: Boženy Němcové, Aloise Jiráska, Františka Palackého a Josefa Dobrovského. Na Kampě skončil náš výlet a všichni jsme se rozešli domů. 

Myslím, že jsme se na celém výletě chovali slušně a moc jsme si ho užili. Měli bychom chodit na nějaké exkurze častěji, protože se taky učíme něco nového a utvoříme si skvělé zážitky se třídou. 

Lucie Kovaříková, kvarta A