Vážení rodiče, přátelé gymnázia, studenti a učitelé,

dovolte nám, abychom Vám v první řadě poděkovali za Vaši podporu a příspěvky, které jste pro školní rok 2020/2021 Spolku přátel gymnázia svěřili. Je nám líto, že jsme Vám doposud nemohli předložit rozpočet pro tento školní, stejně jako tomu bývalo v minulých letech. Rozpočet, který náš výbor v průběhu září 2020 připravil a schválil, příchod druhé vlny COVID-19 značně narušil.

I přes tyto nepříznivé podmínky okolo nás, snaží se výbor Spolku přátel GFP stále škole pomáhat a v průběhu školního roku navrhl a finančně podpořil několik akcí. Na projekt zavedení OFFICE365, který Spolek na konci roku 2019 inicioval a na pronájem licencí a implementaci celého řešení významně finančně přispívá, navazovala v průběhu roku 2020 další finanční podpora do oblasti informatiky, aniž bychom tušili jaké změny ve výuce díky COVID-19 nastanou. Jsme rádi, že tento projekt usnadnil hladší přechod na distanční výuku, než tomu bylo u některých jiných škol.

I v tomto školním roce se daří udržovat a rozvíjet zájmové kroužky pro studenty prvního stupně gymnázia, které úspěšně fungují na online přístupu. Ve spolupráci s vedením školy jsme finančně přispěli na modernizaci IT infrastruktury učebny chemie a učebny společenských věd. Také jsme finančně podpořili modernizaci kamerového bezpečnostního systému v zájmu ochrany osob a majetku v areálu školy. Na dalších projektech dále pracujeme, například na podpoře výměnného pobytu s gymnáziem v Lipsku, plánovaným na září 2021, podporu jazykové výuky nebo rozšíření zájmových kroužků o další oblasti pro nový školní rok.      

Současně stejně jako v minulých letech podal Spolek přátel GFP dotační žádost pro rok 2021 u města Neratovice. Snažíme se získat od města Neratovice finanční podporu na studentské akce, které jsou plánovány na druhé pololetí roku 2021. Naše dotační žádost byla schválena a jsme v procesu podpisu příslušných smluv.

Pevně věříme, že nám i v této neradostné době zachováte přízeň a již brzy budeme moci celou řadu naplánovaných věcí uvést v reálný život. Držme si palce. 

Mějte se dobře a buďte zdraví

Za výbor Spolku přátel GFP
Libor Novák a Pavel Kovařík