Zpracování videa: Natálie Šmeráková

Deník

3. 1. (den 1)
Budíček si určuje každý sám, ale všichni jdeme na snídani v 7:30. V 8:15 opouštíme chatu a míříme na sjezdovku. Po rozlyžování nás instruktoři rozdělují do pěti skupin podle našich lyžařských dovedností. Do oběda lyžujeme a potom máme polední klid. Odpolední výcvik začíná okolo druhé a končíme v 15:45. Po úklidu lyží nastává čas na večeři, po které zhodnotíme den. Učíme se o jiných stylech lyžování a následuje večerka.

4. 1. (den 2)
Kvůli špatnému počasí je nám hned po snídani instruktory oznámeno, že dnes lyžovat nepůjdeme. Na dopoledne nám tím pádem kulturní sekce připravila program, po kterém následuje polední klid. Odpoledne trávíme čas v krkonošském muzeu a až do večeře je volno. Od půl deváté začíná diskotéka a končí v půl jedenácté.

5. 1. (den 3)
Dopoledne lyžujeme ve velké sněhové vánici. Okolo jedenácté se všichni promočení vracíme na chatu a dáváme vše pečlivě usušit. Po obědě začíná polední klid do třičtvrtě na dvě. Na odpolední výcvik odcházíme za mnohem vhodnějších podmínek s novou vrstvou sněhu. Sjezdovku opouštíme ve čtyři a v šest hodin je večeře. Nastává studijní půlhodinka o historii lyžování, po které padáme únavou do postele.

6. 1. (den 4)
Po probuzení a snídani jako každý den vyrážíme na sjezdovku. Trénujeme a učíme se nové styly lyžování například carving. Po obědě nabíráme síly na odpolední výcvik. Po lyžování máme k večeři řízky, na které se po dlouhém a vyčerpávajícím dni těšíme.

7. 1. (poslední den)
Dnes ráno z chaty odjíždíme na lyžích ke sjezdovce, abychom se rozlyžovali na závody. Když všichni sjeli slalom, po družstvech odjíždíme na jiné sjezdovky. Ve 12:30 se vracíme na oběd. Po najedení si užíváme polední klid anebo si balíme. Ve 14:00 odchází sekunda A na běžky za chatu. Nejdříve se na nich učíme a výcvik zakončíme závodem. Sekunda B dělá totéž o hodinu a půl později, a vedoucí výcviku M. Gerencséry si dokonce radostně prozpěvuje Den je krásný… Nešikovní jedinci stále padají a ostatní se jim smějí. Po běžkování jsme všichni rádi, že už to máme za sebou a vracíme se na chatu balit. Před večeří si shrneme den a rozdávají se diplomy vítězům závodů ve sjezdu a běžkách a pak je jídlo. V osm zakončujeme lyžák velkou diskotékou.

Autoři textu: Broklová, Šrámková, Miškufová, Pištejová, Pekařová, Vaněk